top of page

5 Gulltips for å redusere angst og uroJeg vet ikke med deg, men usikkerhet er noe av det mest angstframkallende som finnes for meg. Å ikke vite hva som kommer eller følelsen av å miste kontroll troner høyt på listen min over det som gir meg indre uro.

...Og det er akkurat det som skjer i den situasjonen vi befinner oss i nå. På et blunk endret verden seg fra sånn vi kjenner den til å bli noe usikkert og utrygt. Hjernen vår og vår mentale tilstand higer etter det som er gjenkjennelig, det som vi er vant til. Derfor blir det et kaos inni oss når det behagelige, lodne, lune teppe vi har gått så lenge på brått blir revet vekk under oss.


Å befinne seg i en tid som nå er grobunn for katastrofetanker og indre konflikt. Hva kommer til å skje videre, vil verden bli som før eller blir alt forandret for alltid? Frykten har spredd seg i like stort (om ikke større tempo) enn viruset og uvissheten om fremtiden stikker som en spydspiss dypt inn i oss alle.

Store forandringer rokker ved oss fysisk, mentalt og emosjonelt, men da er det viktig å huske på at endring er uunngåelig. Livet er alltid i endring og ofte er det vanskelig å se ting klart når vi er midt oppi noe, men som regel endres ting til det bedre. Bare se på alt det som du har betegnet som kriser i livet. Når du i dag ser tilbake på det er jeg sikker på du finner noen lyspunkt ved det som en gang opplevdes som noe alldeles forferdelig.

I alle kriser finnes det perler og skjulte skatter...det gjelder bare å finne dem og fokusere på dem.

Dagen alt stengte ned mistet jeg inntekten som selvstendig næringsdrivende over natten, men på en rar måte kjente jeg også en lettelse. Kroppen var egentlig kjempesliten og trengte en pause til å hent meg inn igjen. Jeg begynte å praktisere pusteteknikker og angstberoligende metoder hver dag med en gang. Og det er disse triksene jeg nå vil dele med deg i tilfelle du eller noen du kjenner trenger det.


Effektiv angst metode

Før jeg deler mine topp tips med deg vil jeg bare fortelle det at jeg har tatt 1 års utdanning (2019) hvor jeg blant annet har lært en veldig effektiv metode som reduserer angst. Denne metoden har jeg brukt hver dag i denne perioden og vet ikke helt hvordan jeg skulle klart meg uten.

Hvis du kjenner på uro og angst i hverdagen så kan jeg ta deg igjennom denne metoden via et facetime møte, skype eller zoom. Vi må kunne se hverandre for at jeg skal vise deg det. Det beste er å være fysisk til stedet, men metoden er fortsatt veldig kraftfull via video.

Kontakt meg her på epost eller på Facebook messenger (Ingrid UJ) om du vil vite mer eller booke time: 350,- per konsultasjon.HER ER MINE BESTE TIPS FOR Å REDUSERE ANGST OG URO I KORONATIDEN:

#1 Ha et morgenrituale.

Enten det er en pusteteknikk, en yogasekvens, meditasjon eller trening. Nesten hva som helst så lenge det får deg ut av hodet og ned i kroppen. VIKTIG! Og gjør det før du begynner å åpne på alle appene på mobilen, før du står opp og før du drikker kaffe!

La det være det første du gjør med en gang øyene åpner seg. Det trenger ikke være lengre enn 5 minutter hvis det er det du har til rådighet. Forslag til morgen ritualer:


- Nadi shodana puste teknikk (med eller uten olje) (Her viser jeg den med sitronolje)

- En kort yoga sekvens om du ikke har tid til noe annet. F.eks Jivamukti Yoga Magic Ten

- Meditasjon. Jeg bruker selv en app som heter CALM med ti minutter lange meditasjoner. HEADSPACE er også en god meditasjonsapp

- Praktiser mindfullness. Ligg i sengen: Ta på tre ting, Lytt til tre ting og Se på tre ting#2 Begrens nyhetslesing

Det eneste som var å lese i nyhetene rundt 12 mars og etter var om Korona epidemien. Alle aviser hadde side opp og side ned med dødstall og skremmende statistikker. Vi ønsker å informere oss og lese oss opp for å tillegne oss kunnskap for å gjenvinne litt av kontrollen tilbake. Men som oftest kan dette bikke over i angst og indre uro og en følelse av enda mindre kontroll.

Mitt tips her er derfor å begrense lesing til en eller to artikler om Korona til dagen. Og sjekk nyheter kun EN gang om dagen. Det skjer ikke mye mer nytt likevel, og det som skjer får du i såfall vite neste dag du sjekker nyheten – den ENE gangen. Jeg lover deg du vil kjenne deg bedre om du praktiserer dette rådet.#3 Slett instagram app og FB app

«Å herregud, slette instagram?! Er du gal?!» Slapp av! J Du trenger ikke slette profilen din, men slett appene. Om det så bare er for noen timer eller en dag. Jeg gjorde dette da jeg merket at jeg skrollet veldig mye og at det å åpne appene skjer på autopilot. Da de var borte skjønte jeg hvor innøvd det satt i hodet og fingrene å åpne appene helt automatisk å begynne å scrolle.

En venninne og jeg begynte å kalle det SKROLLE TROLLET ;) «Skrolle trollet» er det som tar over når du omtrent helt apatisk kan sitte 45 minutter på telefonen å skrolle nedover uten å ense verden rundt deg. Studier viser at når vi er urolige eller har angst har vi en tendens til å skrolle enda mer enn vanlig, men at dette bare avler mer mentalt ubehag.

Å slette appene (ikke profilen - ta det med ro ;)) vil også gi deg en liten pekepinn på hvor avhengig du er blitt av sosiale medier.

Jeg slettet instagram i dagesvis før jeg lastet det ned igjen, men du kan begynne med en dag eller noen timer om du synes det virker uoverkommelig. Resultatet for meg ble at jeg opplevde større ro, mindre frykt og indre kaos og mer tilstedeværelse.

Prøv det!# 4 Bruk pusteteknikker

Hvis du har vært på mine kurs så vet du at jeg elsker å kombinere pusteøvelser med både oljene og yoga. Pusten er et enormt godt verktøy til å redusere stress fysisk i kroppen og mentalt i hode.

Forskning viser at hjernen spionerer på pusten. Når den er litt kort og overfladisk tror hjernen at du er i fare og vil aktivere prosesser i kroppen som gjør deg klar til "fight, flight or freeze". Dersom du endrer pustemønsteret ditt en kort stund, fordyper og forlenger innpust og utpust, vil hjernen bli lurt til å tro at du er helt avslappet og at det ikke er noen grunn til å aktivere beredskapsmodus.

Neste gang du kjenner deg stresse gjør dette eksperiementet, uansett hvor du er. Ta dype drag ned i magen, fyll magen, sidene i kroppen og til slutt brystet. Pust langsomt ut. Gjenta 5 ganger.

PUSTEØVELSER SOM MOTIVRKER STRESS

Vekselvis nesebor pust

4-7-8 pust (pust inn 4 hold 7 pust ut 8)

Bølge pust (pust 4 inn i magen - 2 inn i brystet - hold så lenge du klarer)

4x4 pust (Pust inn 4 - hold 4 - ut 4 - hold 4)# 5 Finn fram dine eteriske oljer

Diffuseren min får kjørt seg om dagen både natt og dag. Om natten setter jeg den på 3 timer slik at jeg puster inn beroligende oljer gjennom natten og om dagen setter jeg den på i stua eller der jeg oppholder meg mest med litt oppløftende og positive oljer. Mine favoritter for tiden er:

Beroligende oljer:

Blue Tansy

Frankinsens

Balance

Serenity

Wild Orange

Vetiver

Roman Chamomile

Oppfløftende oljer:

Bergamot

Elevation

Citrus Bliss

Lemon

Rosmary

Wild Orange

Peppermint


Håper tipsene ga mersmak. Jeg har enda flere på lager, men tenker du greier deg med disse så langt.

Privat yoga

Det er også nå åpnet opp for 1:1 sessions så om du savner å gjøre yoga i nærvær av andre kan du booke privat time hos meg.

Du kan booke for deg selv (750,- hos meg eller 1100 hjemme hos deg) eller gå sammen med 4 andre (200 nok per pers)

Håper ellers at alle er friske og raske hjemme hos deg. Dette skal vi klare. <3

490 views0 comments

Recent Posts

See All

Mislykka

Comments


bottom of page