top of page

OM AROMAYOGA STAVANGER

SLIK BRUKER DU OLJENE

Picture1.png
2.png
3.png

 

 

 

 

AROMATISK BRUK

Inhaler fra flaske, fra hender eller bruk en aroma-lampe/diffuser. 

Når vi bruker luktesansen går molekylene fra oljen rett inn i det limbiske systemet  og til amygdala, følelsessenteret vårt i hjernen, hvor vi lagrer våre kjerneminner og følelser. Hjernen får beskjed om å utskille hormoner som for eksempel endorfin og dopamin: Lykkehormoner.

Det er anbefalt å bruke diffusere (aromalamper) med lav eller ingen varme så de ikke endrer på den kjemiske strukturen av oljen som blir spredt. 

 • Pust de inn, enten ved å spre dem i en aromalampe eller ta en dråpe i hendene og inhaler.

 • Kommer inn i hjerne mest effektivt på denne måten.

 • De er ikke kun for å lukte godt – de har også muligheten til å påvirke humøret umiddelbart

 

PÅ HUDEN

Når oljer kommer i kontakt med huden blir den kjemiske informasjonen fra oljen absorbert inn i blodstrømmen. Huden er vårt største organ, og det er derfor ytterst viktig å velge oljer av beste kvalitet. Mange av oljene til doTERRA kan du bruke rett på huden, på refleksologipunkter, i nakke, på bryst og under føttene. Er du hudsensitiv bør du fortynne oljen i kokosnøttolje, avokadoolje eller mandelolje. Ved bruk på huden er det alltid viktig å lese på flasken om oljen er egnet til direkte kontakt med huden og om den skal unngås i forbindelse med sterk sol (inkludert solarium) og graviditet.

 • Siden de eteriske oljene er fettløselige og molekylær i størrelsen kan de penetrere cellevegger og raskt nå blodstrømmen.

 • Du kan smøre oljene direkte på området du vil hjelpe.

 • Du kan alltids smøre oljer under fotsålene, som har de største porene.

 • NB! De fleste sitrusoljer er fotosensitive. Vent 12-24 timer etter at du har smørt sitrusolje på huden før du soler deg.

 • Fortynning:
  Nyfødt: 1-2 dråper olje per spiseskje baseolje (kokosolje/olivenolje/etc.)
  Barn/Sensitiv Hud: 1-2 dråper olje per teskje baseolje (kokosolje/olivenolje/etc.)

INTERN BRUK

Akkurat som noen planter og urter kan spises så kan noen eteriske oljer tas innbyrdes. Her gjelder "less is more" prinsippet ettersom dråpene er høyt konsentrerte, for eks en dråpe peppermynte olje tilsvarer omtrent  30 kopper peppermynte te. Du kan ha 1 til 2 dråper i en liter vann og drikke, eller du kan dryppe dråper i tomme kapsler som du svelger. Dette gjelder det merket jeg bruker på kurset. 

NB! Ikke drikk eteriske oljer før du har sjekket innholdsfortegnelse og om det står på flasken at oljen kan fordøyes  

 

 

 

 

 

 

bottom of page